До питання теоретико-правових основ захисту майнових прав суб'єктів господарювання - V. V. Vashkovich; Yu. Yu. Bysaga (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
Вказується, закріпивши у статті 42 Конституції України право на провадження підприємницької діяльності, не забороненої законом [1], Українська держава прийняла на себе суттєве зобов’язання щодо забезпечення захисту даного права, а також супутніх прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності. Слід також наголосити, що об’єктом правового захисту виступають не лише конституційні та суб’єктивні права, деталізовані в різних правових галузях, але й охоронюваний законом інтерес (законний інтерес) господарюючих суб’єктів як окремий предмет правової охорони.