Хорове письмо як утілення художнього змісту музичного тексту - O. L. Zaverukha (Культура України, 2017)
Розкрито поняття хорове письмо в аспекті втілення художнього змісту музичного тексту. З’ясовано, що хорове письмо як знакова категорія трансформується в художній зміст музичного тексту згідно з законами музичної комунікації: композиторська творчість — хорове виконавство — слухацька культура сприйняття. Хорове письмо розглядається як процес розкриття сенсу в реальному звучанні виконавців, початково закладеного композитором.