Mahi Tahi ‐ Rū Whenua: Tangata Whenua & Kairangahau Pūtaiao. Reflective Learnings on Partnering With Indigenous Māori Communities in Field‐Based Scientific Research - Eleanor R. H. Mestel; Bubs Smith; Kelvin Tapuke; Finnigan Illsley‐Kemp; Lucy Kaiser; Ian Connon; David Johnston; Colin J. N. Wilson; Graham Leonard; Mary Anne T. Clive; Martha K. Savage (Community Science, 2025)
Kupu Whakataki I timata ai tēnei rangahau I te tau 2018. I tūtakitaki ai I ngā kairangahau a Eleanor Mestel me ōna hoa mahi nō: Te Whare Wānanga o Te Herenga Waka; Te Whare Wānanga o Te Kūnenga ki Pūrehuroa; C.D.E.M. Taupō. I kōrerorero tahi ki ngā tangata o ia whenua ki te kaupapa matua me ngā wawata o te rangahau ‐ Ahi Tupua. Mā ngā mihini rū whenua e kitea te katoa o tōna āhua. Ōna hōhonu, ōna whānui. Ōna nukunuku, ōna nekeneke. Mā reira kua whakatō ngā mihini ine rūwhenua ki rō whenua. Kua oti ai te mahi rangahau ine rūwhenua I te tau 2022. Ka āta wetewete e Eleanor i ngā tātai rāraunga. Mā reira kua kitea te āhua nei o Ahi Tupua. Ko te ngako o te rangahau, me pehea te hohonutanga o te Mātauranga Māori ki te putaiao pakeha kia noho whānau ai. A tōna wā ka hoki mai a Eleanor ki te iwi ki te whakatakoto i ngā kōrero whakaputa I tōna rangahau.