Сучасні методи навчання англійської мови для військових потреб - Ребрій І.М. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2018)
Статтю присвячено питанню використання різних методів навчання англійської мови для спеціальних потреб та пропонується знайомство з сучасними методами мовної підготовки та проведення практичних занять для військових потреб з особливим акцентом на розвитку навичок говоріння, письма, аудіювання та читання. У статті розглянуто низку релевантних питань, таких як вимоги STANAG до освітніх рівнів, мовна вправність та навички; викладацькі настанови та моніторинг роботи в аудиторії. Були розглянуті найбільш популярні методи навчання іноземної мови, їх переваги та недоліки.