ПРАВОВІ АСПЕКТИ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ РУХУ КАПІТАЛУ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - T.S. Hudima; E.O. Skubak (Економіка та право, 2024)
Досліджено стан сучасного правового регулювання відносин з транскордонного руху капіталу та перспективи лібералізації таких відносин для України в умовах її інтеграції у світову господарську систему. Проаналізовано позиції науковців, практиків та міжнародних організацій щодо цього питання. Доведена упередженість їх висновків з приводу того, що лібералізація руху капіталу може призвести до негативних наслідків. Висловлено пропозиції щодо удосконалення та систематизації нормативно-правових актів, спрямованих на регулювання відносин з транскордонного руху капіталу.