Sądownictwo podczas konfederacji w Polsce (1672 - 1793). Dwugłos w związku z pracą Andrzeja Abramskiego - Stanisław Płaza; Wojciech Stanek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1988)
Dwugłos w związku z pracą Andrzeja Abramskiego Sądownictwo podczas konfederacji w Polsce (1672-1793), Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach nr 824, Katowice 1986, s. 170.