Uloga darova u izgradnji fonda Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Blaženka Klemar Bubić; Jasmina Sočo (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2024)
Cilj. Knjižni su darovi tijekom godina snažno utjecali na politiku odsjeka Filozofskog fakulteta u Zagrebu, poticali su nastavnike na osmišljavanje novih kolegija te su osnaživali interes za pojedina znanstvena područja. Fondovi nekoć odsječkih knjižnica, danas objedinjenih u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu (u nastavku: Knjižnica), od svojih su se početaka obogaćivali vrijednim darovima ustanova i pojedinaca, čime se ujedno ublažavala nedostatnost sredstava za nabavu knjiga. Cilj je rada prikazati ulogu darova u izgradnji zbirki Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temelju istraživanja provedenog među zaposlenicima Knjižnice.