The impact of firm size and its ownership on innovation cooperation in medium-high and high technology sectors in Poland - Dzikowski Piotr; Tomaszewski Marek (Management, 2014)
Celem pracy było określenie wpływu wielkości i własności przedsiębiorstwa na współpracę innowacyjną w sektorze średnio wysokiej i wysokiej techniki w Polsce w latach 2008-2013. Przeprowadzona analiza wykazała, że najczęściej współpracę innowacyjną podejmowały duże i zagraniczne przedsiębiorstwa, które głównie współpracowały z zagranicznymi ośrodkami badawczo-rozwojowymi.