Znanstvenoistraživački rad i stalno stručno usavršavanje: percepcija hrvatskih knjižničara - Jure Žilić; Sanjica Faletar Tanacković; Maja Panian Selimić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2019)
Cilj. U radu se predstavljaju rezultati istraživanja čiji je cilj bio utvrditi koliko i na koji način knjižničari zaposleni u različitim tipovima knjižničnih ustanova u Republici Hrvatskoj sudjeluju u odabranim aktivnostima u kontekstu stalnog stručnog usavršavanja (praćenje stručne literature, sudjelovanje na skupovima i u znanstvenim istraživanjima) te saznati kako percipiraju domaća znanstvena istraživanja (relevantnost, nedostaci, nedovoljno istražene teme itd.).