Przestrzenne zróżnicowanie klimatów rynku pracy w województwie lubelskim - Dawid Długosz (Barometr Regionalny, 2011)
W artykule omówiono problem niejednorodności czasowo-przestrzennej rynku pracy województwa lubelskiego. Zaproponowano metodę budowy rankingu powiatów województwa względem kryterium klimatu na rynku pracy. Przedstawiono wyniki kwartalnych badań klimatów na rynku pracy województwa w powiatach województwa lubelskiego w latach 2009-2011.