بررسی ارتباط بین توانایی مدیران و ارزش حاشیه‌ای وجه نقد با در نظر گرفتن نقش تعدیلی حاکمیت شرکتی - مهدی فیل سرایی; احمد آرین تبار; زهره رادمان (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2021)
مدیران میتواند انتخاب کنند که وجه ‌نقد را در شرکت نگه دارند، آن را به سهام‌داران توزیع کنند و یا از آن به‌عنوان سرمایهگذاری استفاده کنند. ازآنجاکه مدیران با توانایی بالاتر میتوانند اطلاعات دقیقتری در رابطه با فرصتهای سرمایهگذاری کسب کنند، در نتیجه، سرمایهگذاری بهتری داشته و دست‌یابی به نتیجه مطلوب با احتمال بیشتری وجود خواهد داشت؛ لذا میتوان انتظار داشت که مدیریت وجه نقد نیز در آنان بهتر باشد. یک مکانیزم قوی مدیریت شرکت نیز می‌تواند به طور مؤثری ارزش حاشیه‌ای وجه نقد را افزایش دهد؛ هم‌چنین ارزش وجه نقد می‌تواند به قدرت حاکمیت شرکتی در یک شرکت بستگی داشته باشد. هدف این پژوهش بررسی نقش تعدیلی حاکمیت شرکتی بر ارتباط بین توانایی مدیران و ارزش حاشیه‌ای وجه نقد می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه آماری آن شامل داده‌های 105 شرکت برای دوره شش‌ساله 1398-1393 است. روش نمونه‌گیری روش حذفی سیستماتیک بوده است. روش مورد استفاده جهت برآورد الگو روش رگرسیون چندمتغیره به روش داده‌های ترکیبی می‌باشد. نتایج نشان می‌دهد که رابطه معناداری بین متغیر مستقل و متغیر وابسته وجود دارد و توانایی مدیران بر ارزش حاشیه‌ای وجه نقد تأثیر مثبتی دارد. هم‌چنین نتایج پژوهش بیانگر آن است که در شرکت‌های با حاکمیت شرکتی قوی‌تر، تأثیر توانایی مدیران بر ارزش حاشیه‌ای وجه نقد بیشتر است و نقش تعدیلی حاکمیت شرکتی بر ارتباط بین توانایی مدیران و ارزش حاشیه‌ای وجه نقد میباشد.