Внедряване на добри бизнес практики за устойчиво строителство по примера на Белгия - Нели Димитрова (Строително предприемачество и недвижима собственост, 2025)
Устойчивото строителство е ключов фактор в прехода към екологична икономика, като съчетава иновации, ефективно управление на ресурсите и използването на екологични материали. Настоящото изследване разглежда опита на Белгия в областта на устойчивото строителство, като акцентира върху регулациите, базирани на кръговата икономика и енергийната ефективност. Анализирани са механизми като използването на EPC сертификати, които оценяват и класифицират сградите според енергийните им характеристики и представянето им в отделни категории показатели.