Нерівноважна фільтрація флюїду в неоднорідно забрудненій привибійній зоні свердловини - І.І. Денисюк; І.А. Скуратівська; І.М. Губар (Геофизический журнал, 2025)
На основі математичного моделювання фільтрації флюїду в неоднорідному середовищі досліджено вплив забруднення привибійної зони пласта на продуктивність видобувної свердловини. Розглянуто модель нерівноважної фільтрації в напівнескінченному неоднорідному пласті з гармонічним збуренням на його межі. Використовуючи метод розділення змінних, отримано розв’язок крайової задачі, за допомогою якого встановлено вплив забруднення на продуктивність свердловини.