МЕХАНІЗМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ЦИВІЛЬНОЇ АВІАЦІЇ УКРАЇНИ ВІДПОВІДНО ДО МІЖНАРОДНИХ ВИМОГ ТА СТАНДАРТІВ - Г.А. Калашник; М.О. Бєляєв (Системи озброєння і військова техніка, 2025)
Проаналізовано основні проблеми, що виникають при впливі авіаційного транспорту на навколишнє середовище. Обґрунтовано головні заходи зі зниження негативного екологічного впливу авіатранспортного комплексу. Проаналізовано існуючий нормативно-правовий механізм, що регулює екологічні аспекти безпеки цивільної авіації в Україні. Запропоновано механізми вдосконалення екологічних аспектів безпеки вітчизняної цивільної авіації відповідно до міжнародних вимог та стандартів в умовах євроінтеграції України.