Kozmetik Sektöründe Satın Alma Kararı Oluşturmada Vloggerların Rolü - İrem Ünsal; Elif Eşiyok; İrem Elbir (Yeni Medya, 2020)
Bu araştırmanın amacı kozmetik sektöründe Vloggerların tüketicilerin satın alma tutumu üzerindeki rolünü sorgulamaktır. Bu amaçla sosyal medyada en çok ürün değerlendirmesinin yapıldığı sektörlerden biri olan Kozmetik sektöründe hizmet veren Vloggerları takip eden 21-30 yaş aralığında 24 kadın katılımcı ile derinlemesine görüşme yapılmıştır. Kolay ulaşılabilir durum örneklemesi tercih edilmiş olup katılımcılar da kozmetik alanında en az bir Vlogger takip etme ön şartı aranmıştır. Araştırma bulguları Vlogger takip süreleri ve nedenleri, Vloggerların güvenilirliği, Vloggerların tüketicilerin ürüne ilişkin yaklaşımlarındaki rolü ve tutumlarını değiştirme başlıkları altında incelenmiştir. Sonuç olarak; sosyal medyada kozmetik ürün pazarlamasında aktif rol oynayan Vloggerların tüketicilerin satın alma tutumları üzerinde önemi olduğu saptanmıştır.