Адсорбція доксорубіцину пірогенним кремнеземом та нанокомпозитами магнетит/силоксан - A. L. Petranovska; A. P. Kusyak; Ie. V. Pylypchuk; P. P. Gorbyk (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2015)
Розроблено методику іммобілізації цитостатичного препарату доксорубіцину на поверхні наночастинок магнетиту, модифікованих біосумісним cилоксановим покриттям, та пірогенного кремнезему. Вивчено процеси адсорбції/десорбції доксорубіцину на заданих поверхнях, встановлено високу адсорбційну активність силоксанової поверхні нанокомпозитів по відношенню до доксорубіцину. Синтезовані нові нанокомпозити магнетит/силоксан/доксорубіцин можуть бути перспективними для використання в онкології при створенні засобів спрямованої доставки лікарських препаратів та адсорбційних матеріалів інтракорпоральної та екстракорпоральної детоксикації організму.