Модифікування поверхні оксиду молібдену МoО3 шляхом його механохімічної обробки - N. S. Lytvyn; S. V. Chalamejda; V. O. Zazhigalov (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2010)
Показано, що механохімічна обробка МоО3в різних середовищах дозволяє змінювати кристалічну модифікацію оксиду і відносний вміст його кристалографічних площин на поверхні; при цьому в результаті обробки збільшується питома поверхня та зменшується розмір частинок. В залежності від умов обробки та характеристик поверхні одержані зразки при окисненні С2Н5ОН демонструють високу селективність по ацетальдегіду або етилену.