Методика використання малопотужних наземних передавачів активних шумових перешкод для імітації перешкодової обстановки оглядовим радіолокаційним станціям - Климченко В.Й.; Кукобко С.В.; Тютюнник В.О.; Рибалка Г.В. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
Аналізуються можливості імітації перешкодової обстановки в угрупованнях протиповітряної оборони з використанням спеціальних наземних малопотужних передавачів активних шумових перешкод. Визначені припустимі межі щодо місць встановлення наземних малопотужних передавачів відносно точок стояння РЛС метрового і сантиметрового діапазонів хвиль. Встановлено зв’язок між енергетичними параметрами реальних постановників активних шумових перешкод і наземних малопотужних передавачів з урахуванням впливу підстильної поверхні. Наведена методика використання наземних малопотужних передавачів перешкод для імітації дії реальних постановників активних шумових перешкод на РЛС різних діапазонів хвиль.