Вирішення задачі організації взаємодії сучасних комплексів засобів автоматизації з об’єктами управління зенітних ракетних військ з використанням засобів високошвидкісного доступу до мережі Internet - О. В. Александров; С. І. Сімонов; С. М. Александров; Е. Ю. Першина (Системи озброєння і військова техніка, 2022)
У статті відзначені основні проблемні питання використання проводових, радіорелейних та радіо-мереж зв’язку для вирішення задачі організації інформаційно-технічної взаємодії (ІТВ) сучасних комплексів засобів автоматизації (КЗА) з об’єктами управління зенітних ракетних військ (ЗРВ) в умовах ведення бойових дій. Наведений загальний опис вирішення вказаної задачі на основі використання мереж супутникового зв’язку. Розроблена загальна схема організації ІТВ з використанням в якості транспортної мережі передачі пакетів даних глобальної супутникової системи Starlink. Визначена загальна структура спеціального програмного забезпечення (СПЗ), що реалізує протокол ІТВ КЗА з об’єктами управління ЗРВ. Матеріал статті доцільно використовувати в ході розробки та дослідження ефективності технічних рішень реалізації програмно-апаратних засобів організації ІТВ КЗА з об’єктами управління ЗРВ.