ДОСЛІДЖЕННЯ ЛІНІЙНОЇ ФУНКЦІЇ ПІДСТАНОВКИ ДОВІЛЬНОЇ РОЗРЯДНОСТІ В КРИПТОГРАФІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕННЯХ - Максим Бондарчук; Олександр Тесленко (KPI Science News, 2024)
Проблематика. Криптографічні перетворення завжди викликали інтерес освіченої частини людства і є невід’ємною частиною сучасних комунікацій. Існують різні криптографічні алгоритми для різних задач з різними вимогами. Функції підстановок є корисними для випадків, коли швидкість перетворень є важливішою за теоретичну секретність. Апаратна реалізація таких підстановок є доволі простою.