Удосконалення сучасних бортових засобів об’єктивного контролю повітряних суден - В.М. Кривонос; В.В. Білий; О.А. Хахалкіна; В.А. Хахалкіна (Системи озброєння і військова техніка, 2021)
Пропонується декілька напрямків вдосконалення сучасних бортових пристроїв реєстрації польотних даних та засобів об’єктивного контролю для підвищення оперативності виконання підготовки до повторного польоту та після польотної підготовки, шляхом використання дистанційно передавального пристрою у системі бортового пристрою реєстрації польотних даних. Пропонується розглянути можливість використання вже існуючих систем передавання даних, які разом із бортовим пристроєм реєстрації польотних даних здійснюють передачу інформації про політ. Застосування даного пристрою сприятиме зменшенню залученого особового складу інженерно-авіаційної служби в умовах великої інтенсивності польотів.