Окремі аспекти сутності та діяльності неурядових організацій (NGO) в сучасних умовах - V. O. Kozhevnykova (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення сутності неурядових організацій (NGO), як ефективних незалежних інституційних посередників, між з бізнесом та урядовим сектором, що відіграють важливу роль не лише в економічному розвитку держави, а й посідають важливе місце в системі суб’єктів гуманітарної діяльності. Проаналізовано ICVA – глобальну мережу неурядових організацій, місія яких полягає в тому, щоб зробити гуманітарну діяльність більш принциповою та ефективною завдяки колективній роботі і незалежно впливати на політику та практику. Наголошено на тому, що ICVA виступає за: принципову гуманітарну діяльність; посилення визнання життєво важливої ролі неурядових організацій; високоякісне партнерство між гуманітарними стейкхолдерами.