АНАЛІЗ КЛАСИФІКАЦІЙНИХ ОЗНАК ПОНЯТТЯ “ЗАСІБ ПОВІТРЯНОГО НАПАДУ” - С.П. Ярош; Д.А. Гриб (Системи озброєння і військова техніка, 2024)
У статті розглядаються науково-методичні підходи до визначення поняття засобів повітряного нападу із метою визначення раціональних вимог до систем протиповітряної і протиракетної оборони. Виділення засобів повітряного нападу проведено за ознаками їх відмінності від інших засобів пораження, що застосовуються із використанням повітряного простору і систем протиповітряної і протиракетної оборони, які створені для протидії ударним літальним апаратам різних типів. Запропоноване визначення поняття засобу пораження, наведені ознаки, за якими ці засоби відрізняються від засобів повітряного нападу. Запропоноване визначення поняття засіб повітряного нападу, яке, на відміну від відомих, розділяє засоби повітряного, ракетного, повітряно-космічного нападу із метою визначення систем для протидії ним. Запропоновані класифікаційні поділи засобів повітряно-космічного нападу та засобів пораження.