“Михтиму” або неперевершеному Калашникову – 100 - Семенюк В.І.; Жуйков Д.Б.; Фрунт Р.М. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
10 листопада 2019 року світовому бренду, творцю кращої автоматичної стрілецької зброї минулого сторіччя, конструктору-зброяру, батьку відомого у всьому світі “калаша” – “МИХТИМУ”, тобто Михай-лу Тимофійовичу Калашникову, виповнилося б 100 років. Висловлюючи велику повагу до М.Т. Калашникова, як виданої “Людини ХХ століття”, хтілося б ще раз нагадати головні етапи його життєвого та творчого шляху. Михайло Тимофійович пройшов шлях від простого школяра, із сьома класами сільської середньої школи, до всесвітньо признаного академіка – доктора технічних наук; від винахідника-самоучки до головно-го конструктора – генерального директора науково-промислового об’єднання “Іжмаш” (Концерну “Кала-шников”); від рядового солдата до генерал-лейтенанта. Проведений аналіз винаходів видатного конструк-тора, від першого пістолета-кулемета до сучасного автомата АК-15, дає можливість оцінити його заслу-ги і всесвітній вклад у створення легкої стрілецької та мисливської зброї.