Математичне моделювання робочих процесів в керуючій апаратурі гідроімпульсного привода - Ярослав Іванчук; Ростислав Іскович-Лотоцький; Іван Севостьянов; Наталія Веселовська; Костянтин Коваль; Руслан Белзецький; Катерина Добровольська; Ярослав Куш; Богдан Воловик (Mechanics and Advanced Technologies, 2021)
Проблематика. Інтенсифікація різних технологічних процесів у промисловості та будівництві вимагає застосування перспективних технологій – вібраційне та віброударне технологічне обладнання. Ефективні режими роботи гідравлічних вібраційних (ВМ) та віброударних машин (ВУМ) визначає спеціальна керуюча апаратура – генератори імпульсів тиску (ГІТ). Для дослідження режимів роботи ВМ та ВУМ при різних технологічних параметрах розроблена і досліджена математична модель гідроімпульсного привода (ГІП).