КОНЦЕПТУАЛЬНА ОПТИМІЗАЦІЯ ГНУЧКОГО МАШИНОБУДІВНОГО ВИРОБНИЦТВА - А. Г. Іващенко (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2020)
На основі використання імітаційного моделювання показано підходи до визначення сутності концептуальної оптимізації, як необхідного елементу передпланових досліджень, який на даний час недостатньо розвинуто. Для вирішення протиріч у цілісності процесу створення і дослідження комплексно-автоматизованого виробництва у роботі виділені саме такі протиріччя та напрями проведення новітніх розробок з гнучкого виробництва: узгодження нарастаючого змісту в технології, конструкції та управлінні виробництвом; інтеграцію модульних локальних систем нової якості; стабілізацію і зниження вартості засобів виробництва; стабілізацію і підвищення рівня автоматизації виробництва.