Bartosz Maciej Koziński, Koncepcje polityki etnicznej Rządu RP na Uchodźstwie w latach 1939–1947, Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, Warszawa 2016, ss. 297 - Monika Lejb-Buryś (Facta Simonidis, 2017)
Recenzja publikacji: Bartosz Maciej Koziński, Koncepcje polityki etnicznej Rządu RP na Uchodźstwie w latach 1939–1947, Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, Warszawa 2016, ss. 297