Вплив безконтактного диспергування вуглецевих нанотрубок на електрофізичні властивості композитів з поліхлортрифторетиленом - S. M. Makhno (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2017)
Досліджено залежності дійсної ?' та уявної ?" складових комплексних діелектричної проникності та електропровідності системи поліхлортрифторетилен-вуглецеві нанотрубки (ВНТ) при вмісті ВНТ від 0.0025 до 0.05 об’ємних часток до і після обробки ВНТ методом безконтактного подрібнення матеріалів. Показано, що для композитів, які містять ВНТ і оброблені методом безконтактного подрібнення матеріалів, значення ?' та ?" на надвисоких частотах вищі у 1.5 рази порівняно з композитами з вихідними ВНТ, а поріг перколяції на низьких частотах знижується більше ніж в 3 рази.