Документальні джерела зі шкільної історичної освіти у Підкарпатській Русі - Артур Ковач (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті розглянуто документальні джерела шкільної історичної освіти у Підкарпатській Русі (1919–1938 рр.). Проаналізовано законодавчі акти, документи діловодства, статистику, довідкову літературу, матеріали методичного забезпечення, педагогічну пресу, публіцистику та документи особистого походження, які висвітлюють становище історичної освіти у школах. Огляд джерельної бази проведено у світлі французьких та російських наукових традицій, що розрізняють дві категорії документів: «джерела» і «література». Виходячи з цього, із документальних джерел ми виділяли лише ті оригінальні матеріали, які відносяться до періоду 20–30-х рр. ХХ ст., або створені його сучасниками.