ЦИФРОВІЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА: СУЧАСНІ ТРЕНДИ ТА ВИКЛИКИ - Роман Прокопенко (Економіка та суспільство, 2025)
У статті проведено комплексний аналіз сучасних тенденцій цифровізації управління маркетинговою діяльністю підприємства, а також виявлено ключові виклики, які стоять перед підприємствами. Визначено сутність управління маркетинговою діяльністю у межах підприємства. Наведено перелік складових управління маркетинговою діяльністю підприємства. Окреслено поняття системи управління маркетинговою діяльністю підприємства. Проаналізовано напрями цифровізації управління маркетинговою діяльністю підприємства. Встановлено ключові тенденції цифровізації системи управління маркетинговою діяльністю підприємства. Визначено ключові цифрові технології, які доцільно використовувати з метою підвищення ефективності управління маркетинговою діяльністю підприємств. З’ясовано виклики, які перешкоджають ефективній цифровізації системи управління маркетингом підприємства.