Новітні методи навчання в системі вишівської мовної освіти в Україні - Khrystyna Karpovets (Facta Simonidis, 2020)
У статті охарактеризовано сучасну парадигму освіти в Україні й умотивовано логіку використання інноваційних методів навчання. Авторка уточнює поняття інноваційних методів, до яких зараховує не тільки новостворені, але й традиційні, які набувають нових якісних ознак у процесі пристосування до вимог сучасної освіти. Значну увагу приділено аналізові проектного, дослідницького, ситуаційного та інтерактивного методів навчання мови, оскільки вони спрямовані на активність, самостійність, креативність, соціальну взаємодію учасників навчального процесу і здатні створити умови, максимально наближені до реальних професійних ситуацій.