Перспектива використання принципу суперімпозиції зображень в ході реєстрації динамічних змін кісткової тканини в периімплантатній області - A. T. Kenyuk (Морфологія, 2016)
Принцип суперімпозиції зображень є частковим випадком принципу суперпозиції, що дозволяє співставляти досліджувані ділянки з можливістю їх сегментарного аналізу та дискретного порівняння для візуалізації та об’єктивізації змін в конкретній анатомічній області. З використанням даного принципу можливе ефективне проведення верифікації змін рівня резидуального гребня після установки дентальних імплантатів з подальшою реєстрацією динаміки процесів ремоделювання кістки у різні терміни після ятрогенного втручання. Таким чином, впровадження подібного алгоритму оцінки дозволяє не тільки деталізувати параметри втрати кісткової тканини в периімплантатній області, а й розширити можливості для вивчення впливу сукупних ятрогенних та біологічних факторів дентальної імплантації на розвиток циркулярної втрати кісткової тканини, яка може бути зареєстрована лише з використанням методів комп’ютерної томографії.