Fehér Pálma Virág – Kövesdi Andrea – Szemerey Márton (szerk.): Testképek a társadalomban. Budapest, Károli Gáspár Református Egyetem – L’Harmattan, 2023, 346 oldal - Gyöngyi BALOGH (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica, 2024)
Bár modern és posztmodern társa-dalmunkat túlzott szexualitás, testorientált dominancia jellemzi, mégis korunk egyik meghatározó tapasztalata a saját testünktől való elidegenedés, a valódi testélmények hiánya. Születésünktől szerzett testélmé-nyeink lelkünkben tükröződnek, és ezeken keresztül határozzuk meg a világról való fogalmi rendszerünket. Testünk, testérze-tünk, testképünk egy életen keresztül ön-meghatározó referenciapont lehet a világ-mindenségben és a külvilágban való eli-gazodáshoz, és biztonságot adó bázis a kollektív tudattalan és a tudatos, reális világ metszéspontjában.