РОЛЬ ТРАНСПОРТНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ - Т. В. Герасименко (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut", 2025)
У статті досліджено вплив розвитку транспортної інфраструктури на активізацію туристичної діяльності в Україні. Акцентовано увагу на необхідності уточнення дефініції транспортної інфраструктури туризму та запропоновано її систематизовану класифікацію. Здійснено оцінку стану логістичної системи України на макрорівні з використанням Індексу ефективності логістики (LPI). Проведено аналіз динаміки пасажироперевезень і туристичного обслуговування, як чинників формування транспортної інфраструктури туризму України. Виокремлено ключові фактори, сприяючі покращенню доступності туристичних дестинацій. Визначено перспективні напрями модернізації транспортної системи для підтримки внутрішнього та в'їзного туризму в умовах повоєнного відновлення країни. Акцентована важливість впровадження інноваційних технологій, зміцнення державно-приватного партнерства та застосування комплексного підходу до розвитку транспортної інфраструктури.