Граничний стан осьового компресора ГТД, що експлуатується в умовах запиленої атмосфері - Двирник Я.В.; Павленко Д.В. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
Виконано оцінку граничного ерозійного зносу лопаток компресора турбовального двигуна сімейства ТВ3-117, що експлуатується в умовах запиленого середовища. Розроблено критерії граничнодопустимого стану робочих лопаток компресора, що характеризуються втратою газодинамічної стійкості. Визначено ефективність використання пилозахисні пристрої і його вплив на характер зносу повітряного тракту компресора. Вироблені рекомендації організаціям по експлуатації та ремонту авіаційних двигунів щодо визначення граничного стану лопаток компресора двигуна, який експлуатується в умовах запиленої атмосфери.