Kancelaria Cywilna Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej 1922-1935 - Zbigniew Witkowski (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
I. Uwagi wstępne. II. Geneza i podstawy prawne. III. Organizacja. IV. Zakres działania i niektóre aspekty funkcjonowania. V. Wnioski.