Міжнародне співробітництво та публікації В.І. Старостенка в Scopus та Web of Science - А.І. Якимчик (Геофизический журнал, 2025)
Статтю присвячено аналізу публікацій і наукометричних показників доктора фізико-математичних наук, професора, завідувача відділу глибинних процесів Землі і гравіметрії, радника при дирекції Інституту геофізики ім. С.І. Субботіна НАН України академіка НАН України Віталія Івановича Старостенка, який у цьому році відсвяткував свій 90-річний ювілей. Узагальнено науковий доробок цього видатного вченого-геофізика і організатора науки, наведено кількісні показники з його профілів у бібліографічних базах даних Scopus і Web of Science Core Collection. Його Індекс Гірша на цей час дорівнює цифрі 23, захмарній для переважної більшості українських учених, які працюють у сфері області наук про Землю. Наведено список основних співавторів В.І. Старостенка та кількість проіндексованих праць у Scopus, написаних разом з ними. Загалом співавторів — 150. Наведено відомості про держави, згадано науковців різних організацій, які співпрацювали з В.І. Старостенком.