Удосконалення пристроїв релейного захисту ліній електропередачі в системах електропостачання військових аеродромів - Г.І. Лагутін; Д.С. Цибух-Гулинський; О.В. Сальник; І.І. Кулинич (Системи озброєння і військова техніка, 2021)
В статті проведений аналіз напрямків удосконалення пристроїв релейного захисту силових кабельних ліній систем електропостачання стаціонарних аеродромів Повітряних Сил, які залучаються для потреб проведення Операції об’єднаних сил (ООС). На підставі проведеного аналізу розглянуті функціональні особливості мікропроцесорних пристроїв релейного захисту та системної автоматики та розроблені пропозиції щодо їх застосування для захисту високовольтних електричних мереж стаціонарних аеродромів Повітряних Сил.