Zastosowanie Schematu Broadbenta do Dwuwymiarowego Przepływu z Kondensacją Pary Wodnej w Dyszy de Lavala - M. Bratos; B. Drzazgowska (Engineering Transactions, 1974)
W pracy zastosowano schemat numeryczny E. G. Broadbenta do znalezienia rozwiązania dwuwymiarowego przepływu kondensującej pary wodnej w dyszy de Lavala. Przedyskutowano możliwość wykorzystania schematu E. B. Broadbenta nie tylko do wyznaczania rozwiązania dla przepływów diabatycznych, ale również do konstruowania takiego modelu kondensacji (nukleacji i rośnięcia kropel), który dawałby najlepsza zgodność teorii z eksperymentem.