بررسی مقاومت به شکست لامینیت‌های سرامیکی تقویت شده با نانوذرات باریم تیتانات به روش اجزاء محدود - معصومه رستم‌زاده; فرشاد رحیمی (مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان, 2024)
مقدمه: موضوع تقویت لامینیت‌های سرامیکی با نانوذرات، به جهت کاهش نرخ شکست آن‌ها می‌تواند توسط روش اجزاء محدود مورد بررسی قرار گیرد. هدف این مطالعه، بررسی پتانسیل تقویت لامینیت‌های سرامیکی توسط نانوذره باریم تیتانات در فاز کریستالی بود.مواد و روش‌ها:این مطالعه‌ی تجربی- تحلیلی در بهار 1403 در دانشکده‌ی دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شد. مطالعه شامل تهیه‌ی 8 مدل با استفاده از نرم‌افزار Ansys 2024 R1، سه بعدی مش‌بندی شده لامینیت‌های سرامیکی (Innovative Pressable Solutions) IPS تقویت شده با غلظت‌های 5، 10 و 20 درصد نانوذره‌ی باریم تیتانات می‌باشد. دو نیرو با زاویه‌ی 60 و 125 درجه به سطح انسیزوپالاتال لامینیت‌های سرامیکی وارد شدند. تحلیل اجزاء محدود با استفاده از تنش معادل فون مایزز که پیش‌بینی‌کننده‌ی احتمال شکست مواد است انجام شد. داده‌ها به روش آنالیز کیفی تحلیل و تفسیر شدند.یافته‌ها: نتایج نشان داد، افزودن نانوذرات باعث افزایش مقدار تنش معادل فون مایزز و درنتیجه رفتار بهتر لامینیت‌های سرامیکی در برابر شکست می‌شود. با افزایش غلظت نانوذرات میزان حداکثر تنش معادل افزایش می‌یابد اما در مقابل، میزان حداقل تنش معادل کاهش می‌یابد و رفتار نمونه‌ها در مواجه با تنش‌های پایین‌تر از نظر استحکام شکست بدتر می‌شود. البته برای غلظت 10 درصد وزنی نانوذره‌ی باریم تیتانات مقدار حداقل تنش معادل نیز افزایش می‌یابدنتیجه گیری: مطابق یافته‌ها افزودن نانوذرات باریم تیتانات به ساختار لامینیت‌های سرامیکی IPS می‌تواند توزیع تنش حداکثر در ساختمان لامینیت را کاهش داده و با افزایش میزان تنش معادل که پیش‌بینی‌کننده‌ی رفتار لامینیت پیش از بروز شکست می‌باشد، می‌تواند ساختمان لامینیت را نسبت به بروز ترک و در نهایت شکست مقاوم سازد.