Кванто-механічний підхід до пояснення аномального низького тертя та зношування в трибології - Трошін О.М.; Стадніченко М.Г.; Приходько В.О.; Замковий Р.А. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2018)
У статті представлені теоретичні та експериментальні передумови досягнення аномально низького тертя та зношування в трибології з позиції сучасних фізичних теорій і кванто-механічного підходу до пояснення дисипації енергії при зовнішньому терті.