Арктична політика Європейського Союзу: еволюція та роль скандинавських держав-членів - Tetiana Sydoruk; Victoria Vitsenko (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2025)
Проаналізовано процес формування політики Європейського Союзу щодо Арктичного регіону, розглянуто основні виміри присутності ЄС в Арктиці, досліджено внесок скандинавських держав-членів у реалізацію арктичної політики об’єднання. Стаття базується на якісному аналізі документів, а також вторинних джерел (публікацій у ЗМІ, статистичних та аналітичних матеріалів).