ПЕРСПЕКТИВИ ЗАСТОСУВАННЯ КРИПТОВАЛЮТ В ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЦІ УКРАЇНИ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД І ВІТЧИЗНЯНІ ЗДОБУТКИ - В.А. УСТИМЕНКО; Н.Ю. ПОЛІЩУК (Економіка та право, 2024)
Сьогодні світ знаходиться на порозі цифрової революції, яка вплине на всі сфери життя. Застосування криптовалют є однією з найактуальніших тем, коли йдеться про цифровізацію. Відповідно до зарубіжної практики застосування криптовалют в електроенергетиці проаналізовано перспективи упровадження таких проектів в Україні та їх правове забезпечення. Виділено переваги технології блокчейн та криптовалют і продемонстровано механізми їхньої роботи. Проаналізовано ситуацію відносно визначення правового статусу криптовалют у зарубіжних країнах та Україні. Визначено основні моменти, що мають бути доопрацьовані у процесі становлення правого регулювання криптовалют в Україні.