КОНЦЕПТУАЛЬНА ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА МОДЕЛЬ УРБАНІЗОВАНИХ СИСТЕМ - Г.В. ОЛЕКСЮК; Н.М. ПОПАДИНЕЦЬ; Н.М. ЛИСЯК (Економіка та право, 2024)
Розглянуто можливості формування фінансово-економічної моделі на різних територіальних рівнях. Побудовано структурну модель урбанізованої системи, ядром якої є місто. Проаналізовано нормативно-правову базу, що дало змогу обґрунтувати фінансово-економічні моделі на рівні міст, міських агломерацій та урбанізованих систем. Побудовано фінансово-економічну модель міста й об’єднаних територіальних громад. Розкрито перспективи розвитку урбанізованих систем і обґрунтовано можливості пошуку ефективних механізмів формування місцевих бюджетів через співпрацю між територіальними громадами для вирішення проблем соціально-економічного і просторового розвитку територій.