Kronika - CPH 39(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
Uroczystość odnowienia doktoratu profesora Józefa Matuszewskiego (Jerzy Laskowski) ... 237 Profesor Jan Baszkiewicz członkiem Polskiej Akademii Nauk (Henryk Olszewski) ... 238 Jubileusz pięćdziesięciolecia pracy twórczej profesora Juliusza Bardacha (Henryk Olszewski, Wanda Sudnik) ... 238 Jubileusz profesora Jana Wąsickiego (Krystyna Sikorska-Dzięgielewska) ... 240 Rządy prawa w perspektywie historycznej. Ogólnopolska konferencja historyków prawa w Popowie (Elżbieta Kowalska — Marzenna Paszkowska) ... 241 Posiedzenie Komisji Praw Antycznych Komitetu Nauk o Kulturze Antycznej PAN (Magdalena Krasoń) ... 248 Międzynarodowa sesja naukowa: Autonomia Żydów w szlacheckiej Polsce (Stanisław Grodziski) ... 249 Obrony prac doktorskich (Jarosław Rzeszczyński, Zbigniew Naworski) ... 251 II Konkurs im. Michała Sczanieckiego na najlepsze prace magisterskie z historii prawa (Irena Dwornicka) ... 252