МІСЦЕ МУЗИЧНО-ФОЛЬКЛОРНОЇ ТРАДИЦІЇ У ТВОРЧОСТІ РЕЖИСЕРІВ-ШІСТДЕСЯТНИКІВ: МИСТЕЦЬКІ ПОШУКИ ЛЕОНІДА ОСИКИ - Катерина Cергіївна Ямборська (Культура і мистецтво у сучасному світі, 2016)
У статті, в контексті мистецьких пошуків режисера Леоніда Осики визначено місце музично-фольклорної традиції як однієї з основних складових у диспуті між представниками напряму радянського соцреалізму та українського поетичного кіно 1960-х років. Проаналізовано значення народної музики як засобу підсилення динамічності та емоційності драматургічної дії в роботах Л. Осики – шедеврах вітчизняної кіномистецької школи – «Камінний хрест» та «Захар Беркут».