Практичний зміст елементів петрофізичної моделі теригенних пісковиків-колекторів нафти і газу в методах нейронних мереж, глибинного навчання та регресії - Cергій Вижва; Андрій Гожик; Олексанр Шабатура; Віктор Онищук; Дмитро Онищук; Іван Онищук (Геофизический журнал, 2025)
Важливою проблемою в пошуках нафтогазових родовищ є здатність прогнозувати ключові петрофізичні властивості, такі як пористість, проникність та ін. Поряд із традиційним регресійним аналізом все більшого поширення набувають нейромережеві методи та технології глибинного навчання. Всі вони потребують перевірки ефективності петрофізичної моделі, тобто здатності правильно та із найменшими похибками передбачати шукану величину за обраними сукупностями незалежних петрофізичних даних.