Sumarni inventar fonda Općine Labin iz razdoblja mletačke uprave (1420-1797) - Tajana Ujčić (Vjesnik Istarskog Arhiva, 2007)
Autorica donosi sumarni inventar (opis i popis) fonda Državnog arhiva u Pazinu HR-DAPA-2, koji se odnosi na arhivsko gradivo Općine Labin iz razdoblja mletačke uprave, odnosno od 1420. do 1797. godine, te na dio upisa iz prve austrijske, francuske i početka druge austrijske uprave koji su naknadno zabilježeni u arhivskim jedinicama iz mletačke uprave. Budući da je fond nastao izdvajanjem iz većega fonda, nakon objavljivanja ovog Sumarnog inventara Općine Labin slijedi objavljivanje sumarnih inventara: Podestat Općina Labin i Plomin, Labinski bilježnici, Plominski bilježnici, Labinske bratovštine i Plominske bratovštine.