تأثیر کیفیت پرتفوی وام بر عملکرد مالی با درنظرگرفتن نقش تعدیل‌گر سلامت مالی - وحید بخردی نسب (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2021)
بانکها یکی از نهادهای مهم مالی واسطهای در کشورها محسوب میشوند که نقش حیاتی در نظام تأمین مالی برعهده دارند. آنها به‌طور مداوم سرمایه را از سپردهگذاران به سرمایهگذاران سوق میدهند. پس کیفیت وامهای اعطایی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر شاخص کیفیت پرتفوی بانکها بر عملکرد مالی بانکها با درنظرگرفتن نقش سلامت مالی بانکهاست. به‌بیان‌دیگر، در مطالعه حاضر نقش تعدیلگر سلامت مالی بر ارتباط بین کیفیت پرتفوی وامها و عملکرد مالی بانکها مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه و نمونه آماری این پژوهش شامل 17 بانک پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1388 تا 1397 میباشد. روش اجرای پژوهش مبتنی‌بر مدل رگرسیونی چندگانه براساس دادههای ترکیبی انجام شده و براساس آزمون والد، نسبت به نقش تعدیلگر سلامت مالی تصمیمگیری شده است. شواهد حاکی از آن است که با افزایش کیفیت پرتفوی وامها، عملکرد مالی بانکها بهبود یافته و سلامت مالی بانکها تأثیر مستقیم کیفیت پرتفوی وامها بر عملکرد مالی بانکها را تشدید مینماید.