Vrednovanje knjižničnih zbirki za odrasle Gradske knjižnice Rijeka (GKR) uz pomoć Conspectus modela - Andreja Silić Švonja; Nataša Frgačić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2024)
Cilj. Cilj je rada prikazati postupak i rezultate vrednovanja knjižničnih zbirki za odrasle Gradske knjižnice Rijeka (GKR). Istraživanje je provedeno kvantitativnim i kvalitativnim metodama koje se koriste u procesu vrednovanja s naglaskom na model Conspectus. Cilj istraživanja jest rezultate vrednovanja uklopiti u proces revidiranja Smjernica za izgradnju i upravljanje fondom.